Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?
  • ‘Het concept "Tiny house"hoeft niet per se op een grote lap grond: men kan deze realiseren tussen grotere woningen.' Ida Dieduskaman
Gepubliceerd op: 1 juni 2016

Onder het panel is onderzoek gedaan naar de houding van de woonconsument t.o.v. verantwoordelijk omgaan met de woonomgeving en het belang van duurzaamheid bij de aankoop van een nieuwe woning. In dit onderzoek is ook de rol van duurzaamheid bij nieuwbouwwoningen en de kennis daarover bij de consument onderzocht.

Korte conclusie:

Bij de aankoopbeslissing van een nieuwe woning zijn de locatie en het type woning verreweg de belangrijkste factoren voor consumenten. De energiezuinigheid van een woning wordt over het algemeen minder belangrijk gevonden en dit geldt nog sterker voor de duurzame woonomgeving.

Het wil niet zeggen dat duurzaamheid helemaal geen rol speelt. Uit de enquête blijkt dat duurzaamheid een thema is dat steeds belangrijker wordt en het leeft meer dan voorheen. Consumenten hebben dan ook een milieubewuste houding.

Consumenten zijn vaak niet op de hoogte van de duurzaamheid van nieuwbouwwoningen. Zij weten bijvoorbeeld niet dat nieuwbouwwoningen een A++ energielabel hebben en weten niet wat dat inhoudt. Er is dan ook een belangrijke rol weggelegd voor de communicatie om consumenten beter te informeren over de duurzaamheid van nieuwbouwwoningen.

Groen

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Deelnemen

Klik hier om je aan te melden of om je gegevens te wijzigen!

AanmeldenGegevens wijzigen